Treska na kari

Ingredience přibližně na 4 porce:

  • 800 g tresky
  • 2 velká rajčata
  • 3 středně velké cibule
  • 2 lžíce jemného kari koření
  • 300 ml smetany na vaření
  • citron
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • čerstvá petrželka
  • jasmínová rýže

Cibuli nakrájíme na jemno, rajčata na větší kostičky. Rozmrzlé (nebo čerstvé) rybí maso omyjeme a také nakrájíme na větší kostky. V hrnci rozpálíme olivový olej a zesklovatíme na něm cibuli. Poté přidáme nakrájenou rybu a rajčata. Chvíli necháme prohřát a přisypeme 2 lžíce kari, přilijeme cca 100 ml vody a smetanu. Vše dobře promícháme a necháme přibližně 15 minut společně dusit. Mezitím omyjeme citron, nastrouháme jeho kůru a vymačkáme šťávu. Petrželku nasekáme nadrobno. Ochutnáme, zda je ryba již hotová. Pokud ano, přidáme do hrnce kůru a šťávu z citronu společně s petrželkou. Vše dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem. Nejlepší přílohou k tomuto jídlu je jasmínová rýže.

Tip: Pokud máte rádi pálivé, doporučuji nahradit část jemného kari jeho ostřejší verzí. Je možné takto připravit i krůtí nebo kuřecí maso.