Šťavnaté rizoto s houbami

Ingredience: 

  • Jasmínová rýže
  • Kukuřice 
  • Hrášek
  • Baby mrkev
  • 1/2 kg žampionů, popř. sušené houby
  • 1 cibule
  • 2 vajíčka
  • Sýr – na posypání dle chuti
  • Olej, sůl, pepř, kari koření

 

Postup:

  • Klasicky uvaříme dva hrníčky jasmínové rýže (na dva hrnky, 4 hrnky vody), vodu nezapomeneme osolit.
  • Na oleji orestujeme nakrájené a omyté žampiony, po chvíli přidáme kukuřici, hrášek i mrkev.
  • Poté, co se nám rýže uvaří, přidáme polévkovou lžíci kari koření a dobře promícháme.
  • Rýži poté přesypeme na pánev k zelenině a houbám.
  • Směs promícháváme nad mírným plamenem, přidáme dvě celá vejce.
  • Přimícháme cibuli nakrájenou na drobno.
  • Osolíme, opepříme dle chuti.

A je hotovo! Výborné rizoto můžete posypat sýrem, a přidat ještě nějakou čerstvou zeleninu jako oblohu.

Dobrou chuť!

img_6856