Ingredience:
- Jasmínová rýže
- Kukuřice
- Hrášek
- Baby mrkev
- 1/2 kg žampionů, popř. sušené houby
- 1 cibule
- 2 vajíčka
- Sýr – na posypání dle chuti
- Olej, sůl, pepř, kari koření
Postup:
- Klasicky uvaříme dva hrníčky jasmínové rýže (na dva hrnky, 4 hrnky vody), vodu nezapomeneme osolit.
- Na oleji orestujeme nakrájené a omyté žampiony, po chvíli přidáme kukuřici, hrášek i mrkev.
- Poté, co se nám rýže uvaří, přidáme polévkovou lžíci kari koření a dobře promícháme.
- Rýži poté přesypeme na pánev k zelenině a houbám.
- Směs promícháváme nad mírným plamenem, přidáme dvě celá vejce.
- Přimícháme cibuli nakrájenou na drobno.
- Osolíme, opepříme dle chuti.
A je hotovo! Výborné rizoto můžete posypat sýrem, a přidat ještě nějakou čerstvou zeleninu jako oblohu.
Dobrou chuť!