Ingredience:
- 5 vajec
- 250 gramů cukru moučka
- 250 gramů polohrubé mouky
- 150 gramů másla nebo hery
- 1/2 prášku do pečiva
- 50 gramů čokolády na vaření
- 100 gramů mletých ořechů
- 3 lžíce rumu
- 1/8 jednoho litru mléka
Příprava receptu:
Použijeme šlehač a ušleháme máslo nebo heru s cukrem. Postupně do směsi zašleháme všech pět žloutků z vajec. Navážíme potřebné množství polohrubé mouky a smícháme s práškem do pečiva, mletými ořechy a nahrubo nastrouhanou čokoládou na vaření. Z bílků z pěti vajec našleháme tuhý sníh, který střídavě s moukovou směsí, rumem a mlékem zamícháme do máslové směsi. Následně pečeme ve vysypané a vymazané bábovkové formě při teplotě 150 °C po dobu přibližně pětačtyřiceti minut. Rovněž můžeme péct na plechu nebo ve formě na chlebíček, který po vychladnutí rozkrojíme a naplníme ideálně čokoládovým (ale může být i jiný, záleží na chuti) krémem. V případě chuti je rovněž možné do ořechové buchty použít rozinky, které ji dosladí nebo část polohrubé mouky nahradit celozrnnou moukou.