Na čtyři porce potřebujeme:
400 g kuřecího prsního řízku
400 g konzervovaných loupaných rajčat
400 ml kokosového mléka
3 stroužky česneku
1 větší cibuli
4 polévkové lžíce oleje
3 lžičky kari
1 lžičku soli
1 lžičku cukru
1 lžičku tymiánu
1/2 lžičky estragonu
špetku bílého pepře
sušenou nebo čerstvou petrželku na dozdobení
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a na pánvi s rozehřátým olejem necháme zesklovatět. Poté přidáme očištěné maso nakrájené na nudličky. Zaprášíme kari, solí, estragonem a tymiánem a pozvolna maso spolu s kořením opékáme, dokud nezíská zlatavou kůrku.
- Do pánve přidáme loupaná rajská jablíčka i s protlakem. Kousky rajčat přímo na pánvi mírně pokrájíme vařečkou. Není potřeba snažit se o malé kousky, větší kusy jsou žádoucí. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a necháme probublat.
- Kokosové mléko jemně vmícháme a přebytečnou vodu necháme vyvařit. Dochutíme trochou cukru a pepře a můžeme servírovat. Na závěr dozdobíme sušenou nebo čerstvou petrželkou. Kuře na kari si nejlépe vychutnáte s rýží nebo pita chlebem.
- Pokud máte raději ostřejší jídla nebo je vaše kari koření příliš slabé, můžete přidat trochu čerstvého nebo sušeného chilli. A chcete-li pohostit i své veganské přátele, stačí jednoduše maso nahradit uzeným tempehem, tofu, nebo ho úplně vynechat.