Kuře na kari s kokosovým mlékem

Na čtyři porce potřebujeme:

 

400 g kuřecího prsního řízku

400 g konzervovaných loupaných rajčat

400 ml kokosového mléka

3 stroužky česneku

1 větší cibuli

4 polévkové lžíce oleje

3 lžičky kari

1 lžičku soli

1 lžičku cukru

1 lžičku tymiánu

1/2 lžičky estragonu

špetku bílého pepře

sušenou nebo čerstvou petrželku na dozdobení

 

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a na pánvi s rozehřátým olejem necháme zesklovatět. Poté přidáme očištěné maso nakrájené na nudličky. Zaprášíme kari, solí, estragonem a tymiánem a pozvolna maso spolu s kořením opékáme, dokud nezíská zlatavou kůrku.
  2. Do pánve přidáme loupaná rajská jablíčka i s protlakem. Kousky rajčat přímo na pánvi mírně pokrájíme vařečkou. Není potřeba snažit se o malé kousky, větší kusy jsou žádoucí. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a necháme probublat.
  3. Kokosové mléko jemně vmícháme a přebytečnou vodu necháme vyvařit. Dochutíme trochou cukru a pepře a můžeme servírovat. Na závěr dozdobíme sušenou nebo čerstvou petrželkou. Kuře na kari si nejlépe vychutnáte s rýží nebo pita chlebem.
  4. Pokud máte raději ostřejší jídla nebo je vaše kari koření příliš slabé, můžete přidat trochu čerstvého nebo sušeného chilli. A chcete-li pohostit i své veganské přátele, stačí jednoduše maso nahradit uzeným tempehem, tofu, nebo ho úplně vynechat.

1f 2f 3f